Skyrim Vanilla (P.8): Những câu chuyện có thể bạn đã bỏ qua Vol.1

Zubazu 13.06.2022

Trên hành trình khám phá vùng đất Skyrim, The last Dragonborn đã phải chạm trán với vô số kẻ thủ ác mà động cơ cho những tội ác của chúng có thể đến từ lòng tham, sự tức giận vì bị xã hội bỏ rơi hay có thể đơn giản từ những tư tưởng không hợp thời đại,… Những động cơ đó thì chúng ta còn có thể thông cảm được phần nào. Thế nhưng cũng có những kẻ mà căn nguyên của những hành vi độc ác lại đến từ sự tha hóa, biến chất và nhằm mục đích thỏa mãn sở thích bệnh hoạn của bản thân.

Kẻ đầu tiên là Naris the wicked một kẻ bệnh hoạn thích bắt và đánh thuốc nạn nhân của mình sau đó từ thưởng thức mùi thịt cháy khi các nạn nhân bị nướng sống. Trong khi đó các nạn nhân của hắn chỉ bị tê liệt không thể cử động thế nhưng họ vẫn hoàn toàn tỉnh táo. Chưa dừng lại ở đó Naris the wicked vẫn chưa thực sự thỏa mãn khi mà các nạn nhân của hắn ngỏm quá nhanh chính vì thế mà hắn đã dự định giảm liều thuốc tê liệt đi để có thể thưởng thức cảnh các nạn nhân vùng vẫy la hét trong đau đớn.


[QUẢNG CÁO] Clip từ HIỆP SĨ BÃO TÁP


Từ Empty chest cho đến cái bẫy về lòng tham:

Đặt chân đến một khu tàn tích được canh gác bởi rất nhiều Ghost adventurer vừa tấn công nhưng luôn nhắc đi nhắc lại: I’m sorry. This isn’t what I want.

The last Dragonborn vì hiếu kì tiếp tục tiến sâu vào trong khám phá khu tàn tích. Một kho báu bày ra trước mắt. Một kho báu dễ dàng như đang mời gọi: hãy đến và chiếm lấy em đi…Và thế là The last Dragonborn rời vào cái bẫy của Sild the warlock như bao nhà thám hiểm khác nhẹ dạ cả tin, không làm mà đòi có ăn,…

Cái cửa sập đáng lẽ sẽ hạ đo ván nạn nhân vì một cú ngã từ một độ cao lớn hoặc nếu không cũng sẽ khiến nạn nhân gãy tay, gãy chân rồi sau đó cũng sẽ từ từ bị ngạt trong vũng nước. Những kẻ may mắn hơn vẫn qua khỏi thì sẽ được nói chuyện phiếm với Sild the warlock rồi sau đó hắn cũng sẽ giải quyết nốt những việc cần làm. Hắn cũng đã xử luôn cả người trợ lý của mình vì đã quá lâu chưa có ai sập bẫy.

Câu chuyện đen tối của hắn được hé lộ một cách chi tiết hơn trong cuốn nhật kí không khỏi khiến người độc rùng mình cũng như phẫn nộ:

4th of Evening Star, 4E 200

It never ceases to amaze me how many fall for my simple trap. I may have to consider tweaking it a bit though. Many of them, in recent months, have been dying the second they hit the cage floor. Putting a foot or two of water in didn’t help either. In fact, it may actually making things worse. The last one to fall in broke both his arms and legs! He proceeded to float there and eventually drown. If it weren’t for the water I would have had a great time twisting his mind until I decided to end him.

8th of Evening Star, 4E 200

Captured another one..finally. It’s definitely true that whatever these Orcs gain in size and strength they lose in mental capacity. I’m amazed they can even speak. He kept saying that when he gets out he’ll break me in half like a twig…persuasive isn’t he? Anyway, I told him that if he holds his head under the water for as long as this candle wick lasts I’d let him go free. Stupid thing drowned within minutes! I never tire of this

13th of Evening Star, 4E 200

I haven’t captured a soul for days, and the last victim died on impact. Of course I was still able to reclaim his soul, but without the thrill kind of killing, or any kind of torture, the process lacks that special something. The reclaimed souls I’ve summoned make decent targets, but taking a mortal’s life is so much more…sweet.

Có vẻ như những Ghost adventurer như câu nói của họ muốn cảnh báo những kẻ tò mò khác đến đây chứ không hoàn toàn có ác ý.

Từ một vụ bắt cóc táo tợn…


Khi rảo bước quanh quẩn xung quanh vùng Dawnstar, The last Dragonborn không khỏi hiếu kì khi phát hiện một căn lều trại không một bóng người mà điều kì lại ở đây đó là bên trong căn lều có đầy đủ mọi thứ và đặc biệt nhất là 2 đôi giày bị bỏ lại. Ai lại có thể ngu ngốc đến nỗi đi ra ngoài mà bỏ lại giày ở một nơi tuyết rơi như thế này chứ.

Những uẩn khúc từ từ được hé lộ khi ở cách đấy không xa, ở một khu tàn tích gần như cô lập với bên ngoài, có một kẻ cực kì đen tối đang trú ngụ ở đây với những nghiên cứu và những sở thích bệnh hoạn.

Đó chính là Arondil một necromancer bị ám ảnh bởi phụ nữ. Ban đầu hắn ta muốn muốn hồi sinh linh hồn của những phụ nữ đã chết, biến đổi chúng để phục vụ cho những sở thích cá nhân thế nhưng dần dần hắn ta bắt đầu thử nghiệm trên những cơ thể sống… và có lẽ kẻ chịu trách nhiệm cho sự biến mất bất thường của 2 người trong căn lều trại gần Dawnstar không ai khác ngoài Arondil với những chi tiết được hé lộ trong cuốn nhật kí của mình:

Day 1

It seems the cretins of Dawnstar are not quite a foolish as I had surmised. They found my experimentations, and needless to say, were not pleased with what they saw. No matter. My work can only flourish without the distractions of living amongst the unenlightened.

I have found a cave off the north coast of Skyrim that will be more than sufficient for my continued studies. The ruins of Yngvild should hold the materials I need to learn more about reanimating and enslaving the dead.


On a personal note, I WILL miss the young maidens of Dawnstar. Such beauty was intoxication. I often found my thoughts wandering around them, imagining secret encounters between myself and one or two of the Local girls…

Day 8

I have established a temporary work station in the cold caves, and have found multiple burial chambers within the snow and ice. While in the first chamber, I exhumed a few ‘test subjects,’ all female. I was stunned to find my mind wandering again to the women of Dawnstar as I examine my find. At first, I was slightly disturbed by my thoughts, but later I found myself reevaluating…

Day 9

The first trials went splendidly. Each subject was reanimated in a state of total complacency, bending to my every task and whim.

I have ordered a few of my new servants to quard the island, while the rest will act as my personal entourage, standing by me at all times. Standing watch over me while I sleep…

Day 21

An intriguing development. Tonight, my guards have brought me a trespasser they found near the cave. At first I was understandably upset. Not only was I disturbed during one of my few moments alone with my favorite servant, but I recognized the trespasser as a milk maid from Dawnstar. She remembered me, as well, and made bold claims that I had been lurking near her at all hours. What lies! True, I had taken notice of her on Occasion, but she was nowhere near the most noticeable of maidens in town. Her continued accusations, coupled with my fear of more uninvited guests, led me to conclude that she could never return to Dawnstar. My servants Were quick to carry out my sentencing. Her body is here next to me, as I write this. Funny. Her eyes are still so full of life. Perhaps I will try a new experiment tonight, using fresher materiats.

Day 28

The new experiment has proven a success! The milk maid (who’s name still escapes me) was revived as the others, bowing to my commands, with only one interesting development. She has reformed incorporeally, more phantasm than reanimated dead. As her glowing visage stood before me, I found my hand reaching out to touch her. As my fingers passed through her, I felt a sensation unlike any other, as if her essence were invigorating my very soul, connecting with me on a level no woman of flesh and blood could do. This discovery is life changing!

Day 35

I have ordered my older servants to go out and find any more subjects that may have become lost. With the discovery of the inner sanctum deeper still within Yngvild, I should have sufficient room to store many new materials until I can transform them into willing staves. I look back on my daydreams whilst living in Dawnstar and wonder if they were in fact portents of times to come…

Đây có lẽ là những câu chuyện đen tối nhất mà The last Dragonborn đã gặp phải trên con đường phiêu lưu kí của mình. Thế nhưng vẫn còn rất nhiều những câu chuyện thú vị khác đang chờ một ngày được kể lại. Hẹn gặp lại trong những số tiếp theo của Những câu chuyện có thể bạn đã bỏ qua trong Skyrim Vanilla.

Cùng Series

Zubazu

Chủ xị

  

Tham gia viết bài
có nhuận bút!

Không cần là một người viết chuyên nghiệp, không cần văn trên 7 điểm. Tất cả những gì chúng tui cần là các bạn cứ thoải mái tâm sự về tựa game bạn yêu thích. Bài viết của bạn sẽ được đăng trên website với hơn 150.000 lượt xem mỗi tháng, và HSBT còn gửi nhuận bút cho các bạn nữa!